Appel- en kaneelscones

519 32 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 350 g bloem
  • 1 eetlepel gistpoeder
  • 50 g suiker
  • 1 eetlepel suiker
  • 30 g Solo
  • 1 Granny Smith appel
  • 1 dl melk
  • 1 ei
  • 2 koffielepels kaneelpoeder
  1. Meng de bloem, de gist, de 50 g suiker en het kaneelpoeder en kneed er de Solo door.
  2. Schil en snipper de appel fijn.
  3. Klop het ei en voeg aan het deeg toe.
  4. Kneed er de stukjes appel door en rol het deeg uit tot 2 cm dik op een licht met bloem bestrooid werkvlak.
  5. Snij er 12 scones uit met een ronde koekjesvorm.
  6. Leg ze op een bakplaat, smeer ze in met melk en suiker en bak ze 12 minuten in een op 220° voorverwarmde oven.
Solo