Apfelstrudel

16 60 3 5
Aantal personen:
  1. 225 gr bloem
  2. 125 ml melk
  3. 1 ei
  4. 1 tl zout
  5. 30 gr boter
  6. Meng de bloem, melk, ei , zout met de machine to t een deeg, voeg vervolgens de gesmolten boter toe en laat het nogh even mixen.
  7. Leg het deeg op de tafel en vouw het enkele keren in elkaar tot een mooi stevig deeg. leg het vervolgens minimal 30 minuten te rusten.
  8. 5 appels (pink lady)
  9. 1 citroen schil
  10. 165 gr bruine basterdsuiker
  11. rozijnen flinke hand
  12. anandelschillen flinke hand
  13. 60 gr brandy
  14. 1 el kaneel
  15. 125 gr broodkruimels
  16. Schil de appels en snij ze in stukken. voeg de citroenschil, 3/4 van de basterdsuiker, rozijnen, brandy, amandel, kaneel en de helft van de broodkruinels toe aan de appels en roer het geheel goed door.
  17. Rol het deeg uit tot een vierkant. pak een schone doek en besprenkel met bloem. leg het deeg erop en begin met je handen het deeg uit te rekken totdat er een bijna doorzichtig deeg ontstaat. Strooi de overige broodkruimels en dasterdsuiker over het midden van het deeg en vervolgens de vullen er boven op. Nu het deeg dichtvouwen en vervolgens met de doek het deeg oprollen( niet te strak). Bestrijk de bovenkant van de strudel met gesmol;ten boter en zet met 45 minuten op 180graden in de over.
datahaag