Aperitiefcakes

7 45 0 5
Aantal personen:
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 3 eieren eieren
  • 1 dl melk
  • 60 g parmezaan
  • 80 g mozzarella
  • 4 gedroogde tomaatjes
  • 2 el olijfolie
  • 3 el tijm
  • 3 el verse basilicum
  • peper
  • zout
  1. Rasp de parmezaan en snij de mozzarella in kleine blokjes. Hak de gedroogde tomaatjes fijn. Meng in een kom de bloem en de tijm. Voeg er de eieren, de melk en de olijfolie aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng tot een homogeen deeg. Voeg er de geraspte parmezaan, de blokjes mozzarella, de gedroogde tomaat en de gesnipperde basilicum erbij. Meng goed. Verdeel het deeg over een ingevette bakplaat voor muffins. Bak de cakes 20 min (naargelang hun grootte) in een voorverwarmde oven op 180°C. Laat de aperitiefcakes afkoelen voor het opdienen.
bolleke1970