Aperitiefburger

10 40 3 5
Aantal personen:
  • 250 gr gemengd gehakt
  • 250 gr Wynendale, of andere licht pikante zachte kaas
  • 10 druppels Worcestershire-saus
  • 6 sneetjes wit brood
  • solo, bakken en braden
  • peper&zout (pezo)
  1. De kaas raspen of fijn hakken.
  2. Het gehakt aanmaken met de kaas en de worcestershire-saus, kruiden met pezo. Uitrollen tot een grote worst van ongeveer 4 centimeter diameter. Het vlees stevig in aluminium of plasticfolie wikkelen en de rol goed aandraaien, in de koelkast leggen om hard te worden.
  3. De opgesteven worst in plakjes van 1 centimeter dik snijden, lichtjes inoliƫn en bakken op de grill, of beter op de tepanyaki.
  4. Met behulp van een glas uit elk sneetje brood 2 rondjes snijden en aan beide zijden licht beboteren. Bakken op de tepanyaki tot goudgele en knapperige toastjes.
  5. Op elk toastje een minihamburger leggen en versieren naar eigen fantasie met peterselie, fijngesneden ui, schijfjes tomaat of spiegeleitjes van kwarteleitjes.
Victor S.