Antipasti salade

280 30 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 4 tomaten
  • 1 rode ui
  • 35 g basilicum
  • 1 ciabatta
  • 5 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 75 g groene en zwarte olijven
  • extra vergine olijfolie
  • 1 fles dressing met balsamicoazijn en olijfolie
  1. Snij de courgette in schuine plakken en de paprika's in
  2. Verwarm een grillpan en grill de groenten 3 minuten aan elke kant, zodat er mooie grilstrepen op komen.
  3. Doe ondertussen een flinke scheut Solo Vloeibaar in een schaal met wat peper en zout.
  4. Voeg de gegrilde groenten toe en schep goed om.
  5. Pel de ui en snij hem in ringen. Snij de tomaten in partjes.
  6. Meng de tomaten met de ui en breng op smaak met de dressing.
  7. Snijd 1/3 van de ciabatta in stukken, besprenkel met olijfolie en wat peper en zout.
  8. Bak de stukjes brood goudbruin in een koekenpan.
  9. Schep de croutons door de tomaten-en-ui-salade. Haal de groenten uit de olie en leg het geheel mooi op een bord.
  10. Schenk de dressing over de gegrilde groenten.
  11. Schep de tomatensalade in het midden en serveer met de rest van de ciabatta.
Solo