ANDIJVIESTAMPPOT MET PIT.

4 30 0 5
Aantal personen:
  • 25 gram boter
  • 750 gram kruimige aardappels
  • 125 gram champignons
  • 100 gram gerookte spekblokjes
  • 75 ml melk
  • 350 gram heel fijn gesneden andijvie
  • 100 gram komijnekaas in blokjes
  • zout, peper, snufje nootmuskaat
  1. Kook de aardappels in 20 min in weinig water met wat zout gaar.
  2. Bostel de champignons schoon.
  3. Verwijder indien mogelijk de onderkant van de steeltjes en snijd de champignons in plakjes.
  4. Smelt een klontje boter en bak de spekblokjes uit in een koekenpan.
  5. Bak de champignons aan het einde een paar minuten mee.
  6. Verwarm de melk, giet de aardappels af, stamp ze fijn en roer de warme melk erdoor.
  7. Schep de andijvie, spek en de champignons door de puree en roer de stamppot goed door.
  8. Breng op smaak met zout peper en nootmuskaat.
  9. Schep de komijnekaas door de stamppot en serveer direct.
kok Kimberley