Andijvie in pindasaus

1 15 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 1.5 kg andijvie
  • 1 scheut ketjap
  • 2 tl citroensap
  • 2 volle el pindakaas
  • sambal
  1. Snijd 1 à 1.5 kg andijvie in repen en was deze. Doe de nog natte andijvie in een pan met wat zout en kook de groente gaar in 8 - 10 minuten. Schep af en toe om.
  2. Giet de andijvie af en vang het kookvocht op. Schenk het kookvocht terug in de pan en voeg de ketjap en het citroensap toe. Los vervolgens de pindakaas - en sambal naar smaak - in het kookvocht op. Blijf roeren tot de saus egaal is.
  3. Laat de saus 2 minuten koken en proef of er nog extra sambal of ketjap moet worden toegevoegd. Roer er dan de andijvie weer door.
Solo