Ananasvelouté met garnalen

17 20 0 5
Aantal personen:
  • 100 gram grijze garnalen
  • 1 kleine (sweet)ananas
  • 1 groene appel
  • 1 st banaan
  • 1 grof gesneden ui
  • 2 eetlepels kokosmelk
  • 1 eetlepel currypoeder
  • 2 blokjes visbouillon
  • 4 eetlepels amandelen
  • 1 beetje koriander
  1. Fruit de grofgesneden ui met de olie in een kookpot op heel zacht vuur.
  2. Snij ondertussen de ananas in 4, verwijder het harde kerndeel, schil de 4 stukken en snij het vruchtvlees (ongeveer 475 g) in blokjes. Snij ook de banaan en de geschilde appel in kleine blokjes.
  3. Bestrooi de ui met kerriepoeder, roer 1 min, voeg het fruit toe. Stoof 5 min. Voeg 1 liter warm water en de verkruimelde bouillonblokjes toe. Breng aan de kook, dek af en laat 10 min zachtjes koken. Laat 5 min rusten.
  4. Hak intussen de amandelen grof.
  5. Mix de soep fijn, roer er de kokosmelk door en verwarm nog even tot tegen het kookpunt. Haal van het vuur, voeg de garnalen toe en breng op smaak met peper en zout.
  6. Dien onmiddellijk op bestrooid met amandelen en fijngesneden koriander
hildeke3105