ananassoepje

1 25 0 5
Aantal personen:
  • 1 ananas
  • 2 sinaasappels
  • 1 Limoen
  • 250 gr griekse yoghurt
  • 6 eetl suiker fijne
  • 1 takje munt
  1. Schil de ananas en snij in kwarten. Verwijder de harde kern.
  2. Pers de sinaasappels en de limoen uit. Snij de ananas in grove stukken en mix samen met het sinaasappelsap en het limoensap, de helft van de Griekse yoghurt en 3 eetl suiker tot een smeuïg soepje.
  3. Pluk de blaadjes van de munt . Doe ze bij de rest van de suiker in een vijzel en plet ze, tot de suiker groen kleurt.
  4. Verdeel de soep over de kommetjes. Lepel in het midden een toefje Griekse yoghurt en werk af met de muntsuiker.
  5. PS Alle vruchten lenen zich hiervoor. Een mengeling van mango en diepvriesframbozen gaan ervoor.
vanackere rita