Ananascrumble

13 20 0 5
Aantal personen:
  • 1 verse ananas
  • 1 eetlepel boter
  • 1 dl slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 100 gram boter
  • 100 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 100 gram amandelpoeder
  1. Verwarm de oven voor op 160° C.
  2. Begin met de crumble : meng de boter met de bloem, de suiker en het amandelpoeder tot een korrelig grof deeg.
  3. Schil de ananas, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  4. Verwarm een eetlepel boter en bak de ananasstukjes tot ze een goudbruin kleur hebben.
  5. Beboter een vuurvaste schotel, verdeel de ananasstukjes in de schotel en laat ze wat
  6. afkoelen vooraleer je de crumble erover verdeelt.
  7. Zet 15 minuten in de oven.
  8. Klop de room op met de suiker en serveer met de lauwe ananascrumble.
ratje11