Ananascake

7 55 0 5
Aantal personen:
  • 1 ananas
  • 250 gram boter
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1 snuifje zout
  • 4 eieren
  • 1 citroen
  • 330 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 80 gram frambozen of gekonfijte kersen
  1. Verwarm de oven voor op 175°.
  2. Schil en snij de ananas, laat het fruit uitlekken. Je kunt ook ananas uit blik gebruiken.
  3. Zeef de bloem met de bakpoeder.
  4. Doe de boter, (vanille)suiker, zout en de zeste van de citroen in de kom van de keukenmachine. Klop alles tot een romige massa (ongeveer 4 minuten).
  5. Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Zorg ervoor dat elk ei volledig door het beslag opgenomen wordt.
  6. Voeg de bloem toe en meng kort door het beslag.
  7. Beboter en bebloem een bakschaal (40 x 32 cm) en verdeel het beslag gelijkmatig in de vorm.
  8. Schik de ananasstukjes op het beslag, ik maakte bloemen door de ananas in cirkels te leggen en in het hart een framboos te leggen. Je kunt hiervoor ook een gekonfijte kers gebruiken.
  9. Bak de cake 40 minuten op 175°.
Evelyne Rogge