Ananas-sinaas-pecannoten muffins

3 30 0 5
Aantal personen:
  • 110 g boter
  • 100 g kristalsuiker
  • 160 g yoghurt
  • 1 ei
  • 300 g zelfrijzende bloem
  • 1 sinaasappel
  • 300 g ananas (uit blik, op eigen sap)
  • 50 g pecannoten
  • muffinbakblik
  • papieren muffinvormpjes
  1. Smelt de boter op een laag vuurtje.
  2. Voeg de yoghurt er aan toe en meng goed.
  3. Meng daarna de suiker en vervolgens het ei hieronder.
  4. Was de sinaasappel goed en rasp de zeste onder het mengsel. Pers de sinaasappel vervolgens uit en voeg ook het sap toe onder het mengsel. Roer goed.
  5. Snij de uitgelekte ananas in stukjes en voeg deze toe aan het mengsel.
  6. Zeef de zelfrijzende bloem en meng tot je een stevig beslag krijgt.
  7. Hak de pecannoten in stukjes en voeg dit toe aan het beslag.
  8. Zet papieren muffinvormpjes in het bakblik en vul de vormpjes met het beslag tot ongeveer 3/4.
  9. Bak gedurende 20 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.
Mommy N