Ananas met kokos en witte chocolade

3 20 0 5
Aantal personen:
  • 1/4 verse ananas
  • 20 g tapiocaparels
  • 100 ml melk
  • 10 g suiker
  • 1 blaadje gelatine
  • 100 ml kokosmelk
  • 25 ml room
  • 50 ml witte wijn
  • 40 g suiker
  • 2 eierdooiers
  • 1 stengel citroengras
  • een beetje gember
  • 1 limoen
  • 40 ml melk
  • 120 g witte chocolade
  1. BEREIDING
  2. Kook de melk samen met de suiker en de tapioca.
  3. Voeg de gelatine, de kokosmelk en de room toe.
  4. Laat opstijven.
  5. Snij de ananas in brunoise (hele fijne blokjes).
  6. Warm de witte wijn, de suiker, het citroengras op samen met de geraspte gember en het sap van de limoen tot een siroop. Zeef deze mengeling.
  7. Klop op samen met de eierdooiers au bain-marie.
  8. Kook de melk en laat de chocolade erin smelten. Meng onder de sabayon.
  9. AFWERKING
  10. Giet in een mooi groot glas.
Delhaize-NL