Ananas en macadamianoten taart

3 420 0 5
Aantal personen:
  • 1 stuks VOOR HET DEEG
  • 1/2 cup Geroosterde macadamia noten
  • 1/4 cups suiker
  • 1 cup zelfrijzende bloem
  • 1 snufje zout
  • 1/2 cups Ongezouten boter
  • 1 stuks eieren
  • 1 deel VOOR DE VULLING
  • 3/4 cups macadamia noten
  • 1/4 cups suiker
  • 1 stuks eieren
  • 1/4 cups Ongezouten boter
  • 1+1/2 cups zelfrijzende bloem
  • 1 eetl. rum (optioneel)
  • 1/4 theelepel vanille extract / vanilleboon
  • 1 deel VOOR DE BOVENKANT
  • 1 eetl. bloem
  • 1 verse ananas/ of meerdere blikken
  • 3 eetl. honing
  • 2 eetl. rum (optioneel)
  1. Het deeg:
  2. Doe in een keukenrobot met het mes de noten suiker en en pulse 10-15 seconden samen.
  3. Voeg de bloem en het zout toe.
  4. Voeg nu ook de boter (in dobbelstenen gesneden) bij de rest en meng tot het deeg grotere korrels begint te vormen.
  5. Voeg nu het ei toe. Zorg dat je deeg niet te lang bewerkt wordt anders zal het tijdens het bakken inkrimpen !!!
  6. Rol het deeg in plastic en laat minstens 2 u rusten in de koelkast!!
  7. Gebruik je vingers om het deeg over een 30cmØ bakvorm te verspreiden, als het deeg plakt kan je je vingers nat maken.
  8. Bevries de bakvorm met deeg voor 20 minuten.
  9. Voor de vulling:
  10. In dezelfde keukenmachine doe je het andere deel noten en vermaal ze tot zandstructuur en voeg daarna alle andere ingrediënten toe.
  11. Zet je oven op 175°C
  12. VULLEN:
  13. Vul de bakvorm met de vulling en bestrooi er daarna de bloem op.
  14. Leg erna de ananas op de taart zoals op de foto.
  15. Bak de taart 30-35 minuten.
  16. Ondertussen kook je de rum en honing samen voor 1-2 minuten.
  17. Haal de taart uit de oven borstel het halve mengsel over de ananas en bak nog 5-15 minuten.
  18. Haal uit de oven en zet op een rooster en borstel de rest van het rum-honingmengsel erover.
  19. Laat volledig afkoelen en eet ervan want dit is het waard!!
wouter.v