American pancakes met bosbessen

92 30 4 5
Aantal personen:
  • 300 g witte bloem
  • 2 el kristalsuiker
  • 15 g bakpoeder
  • 1 snuifje zout
  • 2 eieren
  • 350 ml volle melk
  • 3 el Solo vloeibaar
  • 250 g verse bosbessen
  1. Zeef de bloem in een kom en roer er de kristalsuiker en het bakpoeder door.
  2. Breek de eieren in een tweede kom. Voeg er de melk en 2 eetlepels Solo vloeibaar aan toe en klop alles los met een garde.
  3. Giet het eiermengsel goed roerend bij de bloem. Roer door tot je een glad en klontervij beslag hebt. Laat 10 minuutjes rusten.
  4. Verhit een eetlepel Solo in een koekenpan. Laat goed heet worden. Doe een pollepel van het beslag in de pan en vorm pannenkoekjes van ongeveer 10 cm doorsnede en 1 cm dik. Strooi enkele bosbessen op het nog vochtige deeg en bak ongeveer 1 minuut aan elke kant. Laat mooi lichtbruin kleuren. Voeg indien nodig nog wat extra Solo vloeibaar toe.
Chris D_1