Amazing American pancakes

107 30 Lage moeilijkheid 2 5
Aantal personen:
  • 2 eieren
  • 250 g magere yoghurt natuur
  • 180 g Maïzena Plus
  • 25 g Solo
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 snuifje zout
  • ahornsiroop
  1. Klop de eieren met de mixer los in een kom. Voeg de ongesuikerde yoghurt toe en mix tot een gladde massa.
  2. Voeg de Maïzena Plus lepel na lepel aan het beslag toe terwijl je op lage stand verder mixt. Ga door tot je een glad beslag krijgt.
  3. Smelt de margarine in de microgolfoven. Voeg de gesmolten margarine toe aan het beslag, samen met het zakje vanillesuiker en een snuifje zout. Mix opnieuw.
  4. Laat het pancakebeslag een kwartiertje rusten. Je zal zien dat er belletjes verschijnen. De Maïzena Plus doet zijn werk: het voegt letterlijk een extra dosis luchtigheid aan het beslag toe.
  5. Verhit een antikleefpan, wrijf ze lichtjes in met margarine en bak dikke pannenkoekjes met een diameter van ongeveer 10 centimeter. Laat ze in ongeveer 2 minuutjes aan elke kant goudbruin worden.
  6. Serveer de luchtige pancakes ‘the American way’: warm, met heerlijke ahornsiroop!
Maïzena