Amarettocrème met gepocheerde peer

2 25 0 5
Aantal personen:
  • 200 gr amaretti koekjes
  • 8 el amaretto
  • 180 `gr pure chocolade
  • 1 stevige Conferance peer
  • 300 ml zoete witte wijn
  • 400 gr volle kwark
  • 250 ml slagroom lobbig geklopt
  • 100 ml amaretto
  1. Verkruimel de amaretti koekjes en besprenkel met de acht eetlepels amaretto. Rasp met een kaasschaaf kleine krulletjes van de zijkant van de chocoladereep.
  2. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes.
  3. Doe de peerblokjes samen met de wijn in een steelpannetje en kook enkele minuten.
  4. Of pocheer ze in een stoomoven pannetje in een stoomoven op 95 graden ca 5 minuten.
  5. Laat het afkoelen in de wijn en laat de peerblokjes vervolgens uitlekken in een zeef. Spatel de slagroom door de kwark, samen met de amaretto.
  6. Leg op de bodem van een dessertglas wat van de amaretti kruimels en een paar peerblokjes en lepel er wat van de kwark-crème overheen. Strooi de chocoladekrulletjes ertussen. Herhaal dit totdat er ongeveer drie laagjes in het glas zitten. Werk tot slot de bovenste laag af met amaretti kruimels en chocoladekrulletjes
Love to Cook