Amandelkroketjes

7 45 4 5
Aantal personen:
  • 600 gr bloemige aardappelen
  • 60 gr hoeveboter
  • 2 eieren, gesplitst
  • 90 gr amandelschilfers
  • bloem
  • 60 gr paneermeel
  • maïsolie
  • nootmuskaat
  • peper&zout
  1. Schil de aardapppelen, snij in stukken en kook ze gaar in gezouten water.
  2. Giet de aardappelen af en laat even verdampen op het nog lauwe vuur.
  3. Doe de aardappelen door een roerzeef (passe-vite).
  4. Vermeng ze met de boter en de eierdooiers, afkruiden met nootmuskaat en pezo.
  5. Rooster de helft van de amandelschilfers in een antikleefpan zonder vetstof.
  6. Vermeng deze met de puree.
  7. Maak met de handpalmen van de puree bolronde kroketjes.
  8. Klop het eiwit los met een snuifje zout.
  9. Meng het paneermeel met de rest van de amandelschilfers.
  10. Wentel de kroketjes eerst door de bloem, dan door het eiwit en tot slot door het amandelpaneermeel.
  11. Bak de kroketjes goudbruin in hete maïsolie (frituurpan op 175°).
  12. Laat de kroketjes uitlekken op keukenpapier en dien op met een stukje wild en knolselderpuree.
Victor S.