Amandelkrokant gevuld met kastanjes

142 50 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 125 g fijne suiker
  • 35 g bloem
  • 50 g Solo
  • 0.5 dl Porto
  • 200 g kastanjes
  • 4 dl verse room
  • kaneelpoeder
  • 65 g amandelschilfers
  • 0.5 dl sinaasappelsap
  1. Meng de suiker met de bloem, de amandelschilfers, de solo en het sinaasappelsap en laat het deeg 30 minuten koel rusten.
  2. Verdeel in koekjes en laat ze op bakpapier in een op 160° voorverwarmde oven bakken.
  3. Laat ze op een rooster afkoelen.
  4. Klop de room op, plet de kastanjes en meng beide tot een gladde room.
  5. Laat de Porto met het kaneelpoeder op een zacht vuur lichtjes reduceren.
  6. Schik de kastanjeroom tussen 2 koekjes op de borden en druppel er de saus rond.
Solo