Amandelcake

8 60 4 5
Aantal personen:
  • 100 gr zachte boter ( ongezouten )
  • 50 gr bruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 175 gr zelfrijzende bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 4 el melk
  • 2 el vloeibare honing ( bij voorkeur acaciahoning )
  • 50 gr amandelschaafsel
  • voor de siroop :
  • 1,5 dl vloeibare honing
  • 2 el citroensap ( liefst vers )
  1. Vet een rond bakblik (18 cm doorsnede) in en bekleed met bakpapier .
  2. Doe de boter , de bruine suiker , de eieren , de bloem , de melk en de honing in een grote mengkom en klop ongeveer een 2tal minuutjes tot alles goed vermengd is .
  3. Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant mooi egaal met de bolle kant van een lepel en bestrooi met het amandelschaafsel .
  4. Bak de cake ca 50 min in een voorverwarmde oven op 180°C tot hij mooi gerezen is .
  5. Maak ondertussen de siroop ; doe de honing en het citroensap in een steelpannetje en laat het zachtjes 5 min pruttelen tot de siroop aan de lepel blijft hangen .
  6. Schenk de siroop over de cake zodra hij uit de oven komt en laat de siroop mooi intrekken .
  7. Laat ten minste 2 uur rusten en koelen alvorens aan te snijden !
  8. Eet smakelijk :)
troubs