Amandelcake met chocoladeglazuur

0 100 0 5
Aantal personen:
  • 250 gram boter
  • 250 gram fijne kristalsuiker
  • 5 eieren
  • 250 gram zelfrijzende bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 100 gram amandelpoeder
  • 2 el amandelessence
  • 150 gram pure chocolade
  • 1 dl room
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram glucose
  • 50 gram boter
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Smelt de boter in een steelpannetje.
  3. Mix de suiker en de eieren tot het geheel schuimig wordt.
  4. Giet de gesmolten boter hierbij en roer door met een garde.
  5. Voeg de bloem toe en roer door.
  6. Doe het bakpoeder bij het amandelpoeder, roer even door en voeg bij het deeg.
  7. Voeg de amandelessence toe en roer nog even zachtjes door met een garde.
  8. Beboter en bebloem de cakevorm en giet het deeg erin. Zet dit in de voorverwarmde oven gedurende 40 minuten.
  9. Laat goed afkoelen.
  10. Smelt de chocolade samen met de room in een steelpannetje op een lang vuur en blijf goed roeren.
  11. Voeg dan de suiker en glucose toe.
  12. Doe de boter erbij en roer goed door.
  13. Giet het chocoladeglazuur over de cake en laat afkoelen.
delfien.barbier