Amandelbeignets met honingsaus

27 50 0 5
Aantal personen:
  • 200 G bloem
  • 1,5 zakje gedroogde gist
  • 2 eetlp amandelpoeder
  • 1/2 koffielp vanillesuiker
  • 1 snuifje zout
  • 30 cl water
  • 125 g vloeibare honing
  • 5 cl water
  • 2 koffielp citroensap
  • 1 snuifje kaneelpoeder
  1. Zeef de bloem met de gist en een snuifje zout. Maak in het midden een kuiltje. Strooi er de vanillesuiker en amandelpoeder in. Meng goed.
  2. Schenk er in een straaltje het water bij en roer tot een glad beslag. Dek af en laat 45 min. rusten.
  3. Schep met een dessertlepel hoopjes van het beslag in de hete frituur (175°C.). Bak de beignets in 3 tot 4 min. goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  4. Saus:
  5. Verwarm op een zacht vuur de honing met 5 cl water, citroensap en de kaneelpoeder. Schenk de lauwe saus over de warme beignets en dien op.
Inge Deyck_2