Alfredosaus

9 10 5 5
Aantal personen:
  • 100 gr roomboter
  • 500 ml crème fraîche
  • 100 gr vers geraspte parmezaan
  • versgemalen peper
  1. Alfredosaus is de trend. Razend lekker..... maar ook gezond? Kip in Alfredosaus. Garnalen in Alfredosaus. Pasta met Alfredosaus. Iedereen in Alfredosaus.
  2. Nu kan ik je één ding vertellen. Als je gezond wilt blijven dan sla je alles in Alfredosaus heel snel over. Nooit bestellen als je het op een menukaart ziet. Nooit zelf maken. En vooral nooit opeten. Heel erg slecht voor alles en nog wat.
  3. En dan weet je het al. Het is ontzettend lekker!!!! Daarom hier het recept.
  4. Het geldt eigenlijk voor alles maar bij deze saus nog meer dan meer. Je neemt uitsluitend de allerbeste kwaliteit ingrediënten. Heel belangrijk.
  5. Een ons roomboter smelten in een pan met dikke bodem. Mag beslist niet bruin worden. Dan 500 ml (ja, je leest het goed) crème fraîche erbij en heel even aan de pruttel brengen. Van het vuur af en 100 gram versgeraspte Parmezaanse kaas erin. Versgemalen zwarte peper erdoor. Klaar.
  6. Deze saus wordt vaak nog een beetje op kleur gebracht met ragfijn gesneden peterselie. Je eet het bijvoorbeeld met pasta en gesmoorde champignons. Of met gegrilde kip en rijst.
  7. Het is een saus die je eigenlijk overal en nergens voor kunt gebruiken.
  8. Mijn advies: niet aan beginnen.
Love to Cook