Ajuinconfituur

1 90 4 5
Aantal personen:
  • 300 gram zilveruitjes (op azijn mag ....)
  • 150 gram bruine suiker
  • 1 nootje boter
  • 2 glazen droge witte wijn
  • 1 eetl witte wijnazijn
  • 1 geraspte citroen
  • zout en peper
  1. Pel de ajuintjes. Of om vlug te gaan neem ajuintjes op azijn. In dat geval: gooi de azijn weg, spoel de ajuintjes met kokend water daarna met koud water.
  2. Giet de ajuintjes in een pan met gesmolten boter.
  3. Voeg de suiker toe en enkele druppels citroen.
  4. Warm op een zacht vuur op. Laat blond karameliseren.
  5. Stop het karameliseren met de witte wijnazijn
  6. Voeg de geraspte citroenschil, zout en peper toe.
  7. Zet het deksel op de kookpan en laat het geheel gedurende 1 uur sudderen. Roer regelmatig om.
Yamieke