agnes sorel soep

26 50 4 5
Aantal personen:
  • 1 l kippenbouillon
  • 3 l water
  • 1 soepkip
  • 1 ui
  • 5 takjes witte selder
  • 2 wortelen
  • 2 preistaven
  • peperbolletjes
  • tijm
  • laurier
  • 30 gr solo bakken en braden
  • 30 gr bloem
  • 6 fijngesneden champignons
  • 2 fijngesneden sneden kippenvlees
  • 2 fijngesneden sneden gerookte tong
  • fijngesnden peterselie
  • 1 eidooier
  • 1/2 dl room
  • peper
  • zout
  1. bouillon trekken van de gegeven ingredienten van de kippenbouillon:
  2. (eerst het vlees in koud water opzetten en aan het kookpunt brengen, afschuimen, groenen en kruiden toevegen + - 20 min laten garen op een zacht vuur, vlees en groenten eruit halen, zeven en klaar)
  3. een roux bereiden met solo bakken en braden en bloem, al roerend de bouillon toevoegen
  4. laten doorkoken en op smaak brengen
  5. voeg de gestoofde champignons toe, kippenvlees en tong
  6. klop de eidooier met de room op in een soepterrine en voeg de soep onder voordurend roeren erbij
  7. bestrooi met gehakte peterselie
wendy1991