Agnes Sorel Roomsoep

30 60 4 5
Aantal personen:
  1. 35 gram boter
  2. 35 gram bloem
  3. 1.5 L water
  4. 3 bouillonblokjes (kip)
  5. 8 champignons (fijngesneden)
  6. 1/2 kipfilet (fijngesneden)
  7. 2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
  8. 1 eierdooier
  9. 1/2 dl room
  10. peper en zout
  11. Bereidingswijze
  12. Smelt de boter in een kookpot en voeg al roerend de bloem toe zodat je een roux bekomt. Voeg al roerend het water toe en de bouillonblokjes en breng aan de kook. Voeg de champignons en de kipfilet toe en laat alles 20 minuutjes pruttelen. Klop de eierdooier en de room wat los en roer dit door de soep net voor het serveren. Garneer met de peterselie.
Theoke_1