advocaattaart

19 60 4 5
Aantal personen:
  • 100 gr boter
  • 100 gr suiker
  • 3 eieren
  • 8 gr vanillesuiker
  • 2 dl advocaat
  • 8 blaadjes gelatine
  • 250 ml slagroom
  • 2 pakken lange vingers
  1. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water (5min)
  2. Meng de eidooiers met de suiker en de boter
  3. Duw de gelatine blaadjes uit en leg ze in 1/2 dl warm water, laat afkoelen maar niet te vast worden
  4. Meng de gelatine en de advocaat onder het mengsel
  5. Klop de eiwitten op
  6. Klop de slagroom op
  7. Spatel de eiwitten en de slagroom onder het mengsel
  8. Bekleed een bakvorm met aluminiumfolie
  9. leg onderaan de vorm een laag koeken, hierop een laag mengsel en bouw zo de taart op, eindigen met koeken
  10. Plooi het aluminiumfolie toe zodat de taart afgesloten is
  11. Laat opstijven in de koelkast
kruidenspookje