Advocaatbavarois

162 35 3 5
Aantal personen:
  • 12 g gelatine
  • 2 eierdooiers
  • 50 g fijne suiker
  • 1 dl melk
  • 200 g advocaat
  • 250 g mascarpone
  • 1 dl room
  • 50 g bloemsuiker
  • 2 eiwitten
  • Voor de versiering:
  • chocoladestokjes
  1. Week de gelatine in koud water.
  2. Klop de eierdooiers met de fijne suiker en de melk luchtig op en breng dit mengsel al roerend heet maar niet tot aan de kook.
  3. Knijp de gelatine uit en los ze op in de hete massa en doe er de advocaat en de mascarpone bij.
  4. Zet in een koudwaterbad en roer regelmatig om tot het mengsel lichtjes opgesteven is.
  5. Klop de room stijf met de bloemsuiker en spafel de room onder het mengsel van advocaat en kaas.
  6. Klop het eiwit stijf en spatel ook onder het mengsel.
  7. Olie een vorm in, giet het bavaroismengsel hierin en laat wat opstijven.
  8. Ontvorm en versier met chocoladestokjes.
  9. Smakelijk.
Roland2303