Adriatisch soepje met Noordzeevis

3 60 0 5
Aantal personen:
  1. Ingrediƫnten:
  2. 400 gram visfilets
  3. 100 gram ansjovisfilets
  4. 4 tomaten
  5. 1 teentje knoflook
  6. 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  7. 2,5 dl droge witte wijn
  8. 2 ltr visfumet
  9. 1 doosje saffraan (poeder)
  10. half bosje peterselie
  11. 4 sneetjes wittebrood
  12. peper en zout
  13. Bereiding:
  14. Deze heerlijke soep uit de mediterrane keuken kan je met allerlei visfilets klaarmaken: noordzeetong, tongschar, pladijs, poon, zeewolf, wijting...
  15. De peterselie schoonmaken en fijnhakken. Het knoflookteentje pellen en fijnhakken. De tomaten even laten schrikken in kokend water, onmiddellijk afkoelen in koud water, pellen, in vieren snijden, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in reepjes snijden. De ansjovisfilets in stukjes snijden.
  16. De gehakte peterselie, het knoflook en de stukjes ansjovisfilets even aanstoven in hete olijfolie, de witte wijn toevoegen en 10 minuten inkoken.
  17. De stukjes tomaat, de saffraan en de visfumet toevoegen en 10 minuten laten sudderen op een zacht vuurtje. De visfilets in reepjes snijden en 3 minuten in de soep pocheren.
  18. De korstjes van het brood snijden en de sneetjes goudbruin roosteren in een warme oven of in een broodrooster. De geroosterde sneetjes op de bodem van warme diepe borden leggen, overgieten met de hete soep en serveren
Theoke_1