Abrikozentaart

298 50 4 5
Aantal personen:
  • 1 rol bladerdeeg
  • 700 g abrikozen (doos) of vers
  • 15 cl room
  • 70 g suiker
  • 2 eieren
  • 2 eetl griesmeel
  • 4 eetl amandelen - gemalen
  • 10 g boter
  1. Verwarm de oven op 180°C
  2. Vet een taartvorm met boter in en plaats het bladerdeeg erin, het deeg goed in de ribbetjes van de vorm en doorprik de bodem met een vork.
  3. Bestrooi de bodem van de deeg met griesmeel gemengd met een lepel suiker.
  4. Was en droog de abrikozen, snij in vier stukken en schik ze op het deeg. (Als je abrikozen uit de doos neemt goed laten uitlekken en in de vorm verdelen)
  5. Meng de room met de suiker en de losgeklopte eieren, giet dit mengsel op de abrikozen en bestrooi met de fijne amandelen, plaats in de oven.
  6. Laat 30 tot 40 min bakken en controleer de kleur van de bovenkant
  7. van een vriendin
escofier