Abrikozenpudding van gedroogde vruchten

6 360 0 5
Aantal personen:
  • 50 gr gedroogde abrikozen
  • 2 el suiker
  • 1/4 tl kaneelpoeder
  • 4 kruidnagels
  • 1 el maïszetmeel
  • 200 ml appelsap
  • 1 tl citroensap
  1. Snijd de abrikozen in kleine stukjes, giet er 200 ml lauw water over en laat 2 uur zwellen.
  2. Breng na 2 uur de abrikozen met het weekwater aan de kook, voeg er de suiker, kaneel en kruidnagel aan toe.
  3. Klop het maïszetmeel op bij 3 el appelsap.
  4. Roer het mengsel bij de rest van het appelsap en roer dit door de abrikozen.
  5. Warm alles op en laat 10 minuten zachtjes sudderen op een laag vuur.
  6. Verwijder kruidnagels.
  7. Roer er het citroensap bij en verdeel de pudding over 2 kommetjes.
  8. Laat minstens 4 uur in de koelkast geleren.
Victor S.