Abrikozenmousse met bitterkoekjes en amaretto

7 15 0 5
Aantal personen:
  • 75 gr gedroogde abrikozen
  • 1 1/2 dl sinaasappelsap
  • 50-75 gr suiker
  • 250 gr mascarpone
  • 125 ml slagroom
  • 100 gr bitterkoekjes
  • 4 el amaretto
  1. Breng de abrikozen aan de kook met het sinaasappelsap, draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan 10 minuten zachtjes koken.
  2. Pureer de abrikozen met het vocht met de staafmixer.
  3. Klop de mascarpone in een grote kom los met de suiker en klop er de abrikozenpuree door. Snijd de bitterkoekjes in stukjes.
  4. Klop de slagroom stijf en spatel die samen met de gehakte bitterkoekjes en amaretto door het abrikozenmengsel.
  5. Schep de mousse in een schaal of in coupes.
  6. Zet de glazen tot gebruik 2 uur in de koelkast.
  7. Garneer de mousse met een bitterkoekje, een plakje sinaasappel en een takje mint.
Love to Cook