Abrikozen-perencrumble

6 40 4 5
Aantal personen:
  • 150 ml appelsap
  • 150 gr gedroogde abrikozen
  • 4 rijpe handperen
  • 125 gr bloem
  • 100 gr witte basterdsuiker
  • 100 gr boter in blokjes
  1. Verwarm de oven voor op 190"C.
  2. Verwarm het appelsap zonder te koken en wel de abrikozen
  3. hierin.
  4. Boor de klokhuizen uit de peren,schil de peren en halveer ze in de lengte.
  5. Leg ze met de bolle kant naar boven naast elkaar in de schaal of vorm.
  6. Leg de abrikozen ertussen.
  7. Meng de bloem met de basterdsuiker en wrijf de boter erdoor tot een kruimelig deeg.
  8. Verdeel de grove deegkruimels over de vruchten.
  9. Bak de crumble in 20-25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  10. Serveer het gerecht warm. Lekker met een bol roomijs of kaneelijs.
  11. Tips
  12. . Vervang 25 gram van de bloem door geraspte
  13. kokos.
  14. . Week de abrikozen eens in thee.
  15. . Met appel en/of mango is deze crumble
  16. ook heel lekker.
Love to Cook