Abdij-uienquiche

17 45 4 5
Aantal personen:
  • 2 el olijfolie
  • 750 gr uien in ringen
  • 100 ml donker abdijbier
  • 1 rol croissantdeeg 6 plakjes
  • 100 gr Ganda of Parmaham
  • 4 eieren
  • 150 ml slag of kookroom
  • 3 el gehakte platte peterelie + extra voor de garnering
  • 200 gr abdij kaas ( port salut) zonder korst in plakjes
  1. Een aanrader las ik. Door het abdijbier worden de uien lekker zoetig en zijn een heerlijke combinatie bij de parmaham en de port salut. Deze quiche staat binnenkort op ons menu.
  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de uiringen in 8-10 minuten lekker zacht. Schenk het bier erbij en smoor de uien tot er geen vocht meer in de pan zit.
  3. Verwarm de oven voor op 200'C.
  4. Rol het deeg uit en bekleed een ronde springvorm met losse bodem van 24 cm ermee. Druk de naden goed dicht. Beleg de bodem met de ham.
  5. Klop de eieren los, meng de slagroom, peterselie en zout en peper naar smaak erdoor.
  6. Schep de uien over de deegbodem. Schenk het ei-roommengsel erover en leg de plakken abdijkaas erop.
  7. Bak de quiche in de oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar en bestrooi met een beetje extra peterselie. Serveer met een groene salade. Lekker met dat Abdijbiertje, dat ook is verwerkt in de quiche.
  8. Tip: Voor een vegetarische variant kun je de ham vervangen door 50 g walnoten door de uien te scheppen.
  9. Bron Delicious en Caroline Eigen foto
Love to Cook