Aarlense varkensfilets

9 60 0 5
Aantal personen:
  • 1 sneden varkensfilet
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels olie
  • 15 gr boter
  • 120 ml madeira wijn
  • 1 st wortel
  • 1 st prei
  • 1 st ui
  • 1 stengel selder
  • 1 blaadje laurier en één taje tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 cl bouillon
  • 2 eetlepels room
  • 1 eetlepel peterselie
  1. Kruid de varkensfilets met zout en peper en wentel ze in de bloem . Verwarm de olie in de pan en laat het vlees bruin bakken langst beide kanten . Haal het eruit . Gooi het vet weg en giet de Madeira in de pan . Laat 30 seconden inkoken en leg even terzijde .
  2. Schil de wortel , de ui , de prei en de selder en hak ze fijn . Laat al deze groenten 10 minuten op een zacht vuur met de boter fruiten .
  3. Schik de varkensfilets op de groenten . Overgiet met de bouillon en de ingekookte Madeira . Voeg laurier , thijm , look en de room toe . Dek af en laat 40-45 minuten smoren .Breng op smaak met zout en peper .
  4. Leg vlees op een schotel giet de saus erover en leg de groenten erom heen .
  5. Dien op met gekopokte aardappelen .
hildeke3105