aardperensoep

0 145 0 5
Aantal personen:
  • 1.2 kilo wit van prei
  • 1.2 kilo aardperen
  • 6 blokjes kippenboullion
  • 1 handvol gehakte peterselie
  • 3 tenen knoflook (Franse)
  • 400 gram uien (of sjalotten voor meer pit)
  • 5 snuifjes zwarte peper
  • 2 snuifjes nootmuskaat
  • 2 blaadjes laurier
  • naar keuze zout
  • 4 eetlepels olijfolie (of roomboter, volle smaak
  • 2 theelepels tijm
  1. wit van prei wassen en in ringen snijden
  2. aardperen schillen en in blokjes snijden
  3. uien of sjalotten pellen en hakken
  4. Uien of sjalotten aanbraden in grote soeppan.
  5. Aardpeerblokjes en preiringen toevoegen
  6. kruiden met peper, zout en nootmuskaat
  7. overgieten met water tot groenten onderstaan en blokjes boullion toevoegen
  8. Als de groenten bijna gaar zijn, voeg je de peterselie pas toe en de gehakte look.
  9. Een minuut of 5 latern pruttelen en dan mixen in 2 richtingen en herhaaldelijk tot dat je een wat dikkere smeuïge soep bekomt.
  10. is ze te dik, voeg dan wat kokend water toe en boullionblokje.
  11. Bijkruiden indien nodig en de soep terug op het vuur plaatsen en laurier toevoegen en nog 5 minuten laten opkoken.
  12. Dien meteen op of laat ze een nachtje staan voor een nog betere smaak!
kaneeltje_k007