Aardpeerpuree

1 35 5 5
Aantal personen:
  • 750 gram aardappelen
  • 500 gram aardperen
  • 20 gram boter
  • 250 ml melk
  • 3 tenen knoflook
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  1. Aardappelen en aardpeer schillen;
  2. stoom de aardperen in 12 minuten gaar
  3. kneus de tenen knoflook en trek de schil eraf en gooi ze bij de aardappelen in de pan.
  4. kook de aardappelen bijna gaar en doe er op het laatst de aardperen nog even bij. Als alles gaar is goed afgieten.
  5. smelt de boter in de melk. Draai de aardappelen, look en aardperen door de passe-vite.
  6. roeren en met de gesmolten boter melk tot de juiste smeuïgheid brengen.
  7. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Marianne10