Aardbeispiesjes met vanille-honingyoghurt

5 10 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr Griekse toghurt
  • 24 houten satéprikkers
  • 1 vanillestokje
  • 3 el witte basterdsuiker
  • 2 el schenkhoning
  • 500 gr grote stevige aardbeien schoongemaakt
  • poedersuiker uit een strooibus
  1. Leg de prikkers minstens een half uur in water. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit. Meng het vanillemerg, de basterdsuiker en de honing door de yoghurt. Zet tot gebruik afgedekt en koel weg. Steek de aardbeien aan de spiesjes. Bestrooi ze rondom met poedersuiker en rooster ze in ca. 4 minuten rondom op een ingevet rooster of in een grillpan tot ze bruine grillstrepen hebben. Schep op elk bord een flinke dot yoghurt en leg de spiesjes ernaast. Bestuif met extra poedersuiker
  2. BRON : Volkskrant
Love to Cook