Aardbeientompouce gemakkelijk zelf te maken

14 20 0 5
Aantal personen:
  • 250 gr aardbeien
  • 250 ml slagroom
  • 4 plakjes bladerdeeg ontdooid en gehalveerd
  • 1-2 el suiker voor de room ( vanillesuiker)
  • poedersuiker om te bestrooien
  1. .
  2. Leg de ontdooide en gehalveerde plakjes bladerdeeg op een bakplaat met ingevet bakpapier en prik met een vork gaatjes in het deeg.
  3. Laat ze in een voorverwarmde oven van 200 gr 10 min bakken totdat ze bruin zijn.
  4. Laat ze afkoelen.
  5. Klop ondertussen de slagroom met de suiker stijf.
  6. Maak de aardbeien schoon en halveer ze.
  7. Leg op 4 plakjes deeg een laag slagroom en leg daar een mooie laag aardbeien op.
  8. Leg op de andere 4 halve plakjes ook een dun laagje room en leg ze dan andersom tegen de aardbeienroomlaag,zodat het goed " plakt ".
  9. Bestrooi de bovenkant met wat poedersuiker .
  10. Spuit eventueel een mooie rozet op de bovenkant en steek daarin een mooie aardbei.
  11. Lekker als dessert of bij de koffie of de thee.
Love to Cook