Aardbeientiramisu à la Véronique

46 30 4 5
Aantal personen:
  • 600 gram aardbeien
  • 100 gram fijn kristalsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 scheutje amaretto
  • 2 dozen Boudoirkoekjes
  • 3 eierdoors
  • 3 wit van het ei
  • 500 gram marscarpone
  • 200 gram geraspte witte chocolade
  1. Doe in de blender de 50 gram fijne suiker en de amaretto samen met de aardbeien. Mix dit tot een glad mengsel.
  2. Doe dan de eierdooiers met de vanillesuiker en de andere 50 gram suiker in een kom en klop dit tot u een lichtgeel luchtig mengsel bekomt. Voeg dan aan dit mengsel de 500 gram marscarpone bij en roer opnieuw om.
  3. Klop nu de eiwitten stijf en roer deze onder het marscarponemengsel.
  4. Neem nu een schotel en leg onderaan een laag marscarponemengsel.
  5. Leg daarbovenop de koekjes en overgiet met de aardbeiensaus.
  6. Doe dit nu nog een keer zodat u twee lagen van hetzelfde boven elkaar heeft maar eindig met een laag marscarponemengsel.
  7. Bestrooi dit nu met de geraspte witte chocolade en versier met aardbeien en eventueel met wat slagroom.
  8. Laat dit daneen nachtje in de figo staan en het is mooi opgesteven en smaakt heerlijk door.
  9. Smakelijk.
  10. U kan dit ook perfect doen met rode bessen. Ook zeer lekker.
  11. NB : Dit is mijn versie van het aangepast Solo Tiramisu recept.
Véroniquesken