Aardbeientaart met lieveheersbeestjes

127 60 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 75 g pure chocolade
  • 150 g Solo Patisserie (op kamertemperatuur)
  • 150 g suiker
  • 3 eieren
  • 225 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 volle el ongezoet cacaopoeder
  • 1 snufje zout
  • 75 ml melk
  • 1 springvorm met een diameter van 26 cm
  • Roombeslag & versiering:
  • 250 g room om op te kloppen (min. 30 % vet)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • chocoladestukjes of chocoladesnoepjes
  • 100 g gesmolten chocolade (au bain-marie) en een tandenstoker
  • 250 g aardbeien
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (160 °C voor een heteluchtoven). Bekleed de bakvorm met bakpapier of vet hem in. Breek de chocolade in stukjes. Smelt die zachtjes in een pan samen met de Solo Patisserie.
  2. Neem een mixer en klop de eieren en de suiker in een kom op tot het geheel een lichte kleur krijgt. Roer er het gesmolten Solo-chocolademengsel onder.
  3. Meng de bloem, het bakpoeder, het ongezoete cacaopoeder en het snufje zout. Roer het mengsel samen met de melk kort en zachtjes onder het deeg. Doe het deeg in de ingevette bakvorm en bak gedurende een 25-tal minuten in de voorverwarmde oven. Om te weten of de taart gaar is, prik je met een satéstokje in het midden van de taart. Kleeft er geen deeg meer aan het stokje? Dan is je taart klaar. Laat het gebak volledig afkoelen op een taartrooster.
  4. Klop de room en de vanillesuiker in een kom stijf met de mixer. Bedek de afgekoelde taart met de opgeklopte room.
  5. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in tweeën.
  6. Vorm lieveheersbeestjes met de halve aardbeien, de chocoladestukjes en de gesmolten chocolade. Gebruik een halve aardbei als lijfje en dompel telkens een chocoladestukje even onder in de gesmolten chocolade om er het hoofdje mee te maken. Gebruik de tandenstoker om met de gesmolten chocolade stipjes op het lijfje aan te brengen.
  7. Plaats de lieveheersbeestjes dan op de taart. Je kunt nu genieten van je taart met lieveheersbeestjes!
Solo