Aardbeiensalade met gember

183 40 4 5
Aantal personen:
  • 600 g aardbeien
  • 1 stuk verse gember
  • 100 g kristalsuiker
  • 2 takjes verse munt
  1. Schil de gember en snij in kleine stukjes.
  2. Giet 15 cl water in een pan. Voeg de suiker en blijf roeren tot de suiker er volledig in is opgelost.
  3. Breng dit mengsel aan de kook en laat gedurende 5 minuten koken. Voeg vervolgens de stukjes gember toe en laat nog eens 20 minuten op een zacht vuurtje koken.
  4. Was ondertussen de aardbeien. Verwijder het kroontje en snij ze in 2 of 4 (afhankelijk van hun grootte).
  5. Leg de aardbeien in een kom en bewaar ze even op een koele plek.
  6. Haal de pan met de gembersiroop van het vuur en laat die volledig afkoelen.
  7. Giet de gembersiroop (met de stukjes gember) over de aarbeien. Meng goed.
  8. Versier met enkele blaadjes munt.
  9. Tip: Geef er ook een gember zandkoekje bij!
Kok C