Aardbeienroom

14 30 3 5
Aantal personen:
  • 1/2 kg aardbeien
  • 100 gr vette platte kaas
  • 80 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 stuks eieren
  • 1 stuk citroen
  • 1/4 liter room
  • 40 gr bloemsuiker
  • 200 deciliter water
  • 100 gr suiker
  • 10 stuks aardbeien
  1. Maak de ½ kg aardbeien schoon, laat ze uitlekken en maak er dan puree van
  2. Meng de plattekaas met 80 gr suiker,de vanillesuiker, 2 eidooiers en het sap van de citroen.
  3. Roer alles goed door elkaar.
  4. Giet de aardbeienmoes erbij en meng goed.
  5. Klop de room met de bloemsuiker stijf en schep deze onder de moes.
  6. Plaats de schaal minstens 2 uur in de koelkast.
  7. Maak een stroop van 2dl water en gr suiker en laat afkoelen.
  8. Maak de 10 aardbeien schoon en dompel ze in de lauwe suikerstroop.
  9. Spuit de aardbeienroom in kleine schaaltjes en leg de aardbeien er als garnering bovenop.
Jolien_