Aardbeienkwark

3 25 0 5
Aantal personen:
  • 500 gram aardbeien
  • sap van 1 limoen en wat zeste van de schil
  • 3 theelepels steviapoeder
  • 300 gram platte kaas
  • 200 ml room
  • enkele steviablaadjes of munt om te versieren
  1. Plet de aardbeien fijn met een vork.
  2. Doe er het limoensap en de schil bij.
  3. Doe de aardbeipuree in een pan samen met een theelepel stevia,laat even opkoken en daarna afkoelen.
  4. Proef of het zoet genoeg is.
  5. Klop de plattekaas op tot een romig mengsel,samen met een theelepeltje stevia.
  6. Klop de room half op en doe bij het mengsel.
  7. Verdeel het mengsel in kleine schaaltjes en zet ze 2à3 uur in de koelkast.
  8. Versier met een blaadje stevia,een aardbei en een snuifje kurkuma.
sonja dj