Aardbeienijs

9 75 0 5
Aantal personen:
  1. Benodigdheden:
  2. 3 blaadjes rode gelatine
  3. 2 dl aardbeiensaus of siroop
  4. ½ l slagroom
  5. 125 gram suiker
  6. 3 eierdooiers
  7. 3 eieren
  8. 250 gram aardbeien
  9. 1 ½ dl rode wijn
  10. 4 cm citroenschil
  11. 1 el honing
  12. ½ el maïzena
  13. 2 el gemalen kokos
  14. Bereiden:
  15. Week de gelatineblaadje 10 minuten in koud water. Verwarm de aardbeiensaus en los de gelatine erin op. Laat het mengsel lauwwarm worden. Klop de slagroom stijf met de helft van de suiker en zet het in de koelkast. Klop met een mixer de eierdooiers met de eieren en de rest van de suiker tot een dik licht mengsel. Roer eerst en aardbeiensaus en dan de slagroom erdoor, giet het in een vorm en laat het bevriezen (in 4 a 6 uur). Maak de aardbeien schoon, breng de rode wijn met de honing en de citroenschil aan de kook en leg de aardbeien erin. Neem de pan van het vuur en laat ongeveer 30 minuten staan.Schep de aardbeien en de schil uit de wijn. Breng de wijn weer aan de kook en bindt deze met de maïzena. Leg de aardbeien er weer n en laat het afkoelen. Rooster de kokos in een droge koekenpan. Schep het ijs met een lepel uit de vorm en serveer de aardbeien en de koks er apart bij.
  16. De rode wijn kun je ook vervangen door vruchtensap.
Theoke_1