aardbeien-braambessen-confituur

10 60 3 5
Aantal personen:
  • 1.25 kg aardbeien
  • 250 g braambessen
  • 1.5 kg geleisuiker
  1. Was de aardbeien en de braambessen en laat goed uitlekken.
  2. Ontdoe de aardbeien van hun kroontjes en snij in kleine stukken.
  3. Doe de aardbeien en braambessen in een grote pot en overgiet met de suiker. Laat dit een 10-tal minuutjes trekken.
  4. Roer het fruit en de suiker goed om tot je geen witte suiker meer ziet.
  5. Zet de pot op een zacht vuurtje en breng aan de kook, zorg ervoor dat je regelmatig roert opdat het niet aanbrandt.
  6. Wanneer de confituur aan het koken is, laat die een 4-5 minuutjes doorpruttelen en neem dan van het vuur.
  7. Doe de confituur onmiddellijk in glazen bokaaltjes, schroef er dadelijk het deksel op en zet ondersteboven om vacuum te trekken (na 5 tot 10 minuten kan je ze weer gewoon zetten).
Mommy N