Aardbei-vanilletaart

74 30 Gemiddelde moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 4 bolletjes Carte d'Or Vanilleroomijs (100 g/200 ml)
  • 500 g aardbeien
  • 4 el suiker
  • 1 citroen, geraspte schil en het sap
  • 250 g klaargemaakt bladerdeeg
  • 1 vanillestokje, de uitgeschraapte zaadjes
  1. Verwarm de oven voor op 180ÂșC.
  2. Verwijder het hartje uit 350 g aardbeien en snij de aardbeien in schijfjes. Opgelet, snij ze niet te dun! Mix de aardbeien met 3 eetlepels suiker en de geraspte citroenschil in een halfgrote kom.
  3. Snij het bladerdeeg in vier rechthoekige stukjes van 10x12 cm en leg ze op een bakplaat.
  4. Leg de aardbeischijfjes op het bladerdeeg en laat het geheel 20 tot 25 minuten bakken in de oven totdat de randen goudbruin kleuren. Laat lichtjes afkoelen.
  5. Mix de overgebleven aardbeien gedurende twee minuten met de overgebleven suiker, de geraspte citroenschil en de vanillezaadjes in een keukenrobot totdat je een homogeen geheel krijgt.
  6. Schep een bolletje Carte d'Or Vanilleroomijs uit en leg op elk bladerdeegtaartje een bolletje ijs.
  7. Giet een beetje aardbeiencoulis over de taartjes en dien onmiddellijk op.
Carte d'Or
Meer inspiratie

DessertNagerecht