aardappeltaartjes met kip en spinazie

12 30 2 5
Aantal personen:
  • 750 GR aardappelen
  • 750 GR verse spinazie
  • 4 kipfilets
  • 2 DL warme melk
  • 1 KL boter
  • olijfolie
  • kipkruiden
  • kurkuma
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • handjevol rucola
  1. Kook de geschilde en in stukken gesneden aardappelen gaar in gezouten water met een mespunt kurkuma. Pureer met de warme melk en de boter. Kruid met peper en zout.
  2. Stoom de spinazie 15 minuten. Laat uitlekken en hak hem grof. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Snij de kipfilets in reepjes. Kruid ze met kipkruiden. Roerbak ze op een hevig vuur, in een likje olijfolie.
  3. Bestrijk 4 vrij diepe ovenkommetjes met olijfolie, leg er de kipreepjes in, en dan de spinazie en de puree.
  4. Besprenkel lichtjes met olijfolie. Zet 5 minuten onder de hete grill, of tot de puree mooi gekleurd is. serveer met een plukje rucola erbij.
NelekeP