Aardappeltaart met geitenkaas, honing en tijm

10 30 4 5
Aantal personen:
  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • zout
  • olie om in te vetten
  • 1 beker crème fraîche 125 ml
  • 1 el honing
  • 3 eieren
  • 1 tl versgehakte tijm
  • 159 gr geraspte ( harde) geitenkaas
  1. Voorbereiding
  2. Verwarm de oven voor op 200?C. Vet de bakvorm in met olie. Bekleed de vorm met bakpapier en vet dit ook licht in.
  3. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Kook ze in water met zout in circa 15 minuten beetgaar.
  4. Giet de aardappelplakjes af en laat ze iets afkoelen.
  5. Smelt de boter en meng de afgekoelde boter door de crème fraîche en de honing. Klop de eieren los en meng de tijm en de geraspte kaas erdoor.
  6. Meng het eimengsel door de crème fraîche.
  7. Bereidingswijze
  8. Schep de aardappelplakjes en het eimengsel in de bakvorm. Strijk de bovenkant glad. Bak de aardappeltaart 30 a 35 minuten in het midden van de oven totdat de bovenkant goudbruin is. Laat de taart iets afkoelen in de vorm en snijd in stukken.
  9. Serveer met balletjs in tomatensaus en salade.
  10. Een fraaie witte huiswijn koel geschonken is hier op zijn plaats.
Love to Cook