Aardappelsoufflé met mozzarella en pesto

767 80 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 100 g Solo Vloeibaar
  • 25 g Solo
  • 1.5 dl warme melk
  • 75 g vers geraspte Parmezaan
  • 2 potjes groene pesto (Bertolli
  • peper en zout
  • 1.5 kg bloemige aardappelen
  • 2 eieren
  • 125 g mozzarella
  • 50 g broodkruim
  • 125 g emmental in kleine blokjes gesneden
  1. Kook de aardappelen in de schil tot ze gaar zijn.
  2. Laat ze uitlekken en pel ze.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Smeer een ovenschotel van 23 cm in met 25 g Solo .
  5. Strooi de helft van de broodkruimin de schotel en schud het overtollige kruim eruit.
  6. Pureer de hete aardappelen en meng er de warme melk en 50 g Solo door.
  7. Klop de eieren goed op en voeg ze aan het mengsel toe.
  8. Meng er de Parmezaanse kaas onder en breng op smaak met peper en zout.
  9. Schep de helft van het aardappelmengsel in de soufflévorm.
  10. Druk het tegen de zijkanten naar boven.
  11. Schik er de blokjes emmentaler en mozzarella in en bedek met de rest van het aardappelmengsel.
  12. Strijk de rest van de Solo over de oppervlakte van de soufflé.
  13. Strooi er het broodkruim over.
  14. Zet de soufflé in de warme oven en bak gedurende 20 minuten.
  15. Verhoog de oventemperatuur tot 220°C en bak nog tien minuten.
  16. Verwarm ondertussen de groene pesto in een pannetje.
Solo